Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2008


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανήμερα των Φώτων, τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι μας μαζευτήκαμε στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ και κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομάδα της χορωδίας να λέει τα παραδοσιακά Θρακιώτικα κάλαντα.
Ακολούθησε μια σύντομη ως συνήθως ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου κο Μαλαμίδη Θωμά ο οποίος αναφέρθηκε στο κλίμα των ημερών, και ακολούθησαν αντιφωνήσεις από τους υψηλούς παρευρισκόμενους.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι βουλευτές του νομού κα Ροδούλα Ζήση και κος Κώστας Καρτάλης, η Αντινομάρχης Μαγνησίας κα Βουβαλούδη (Θρακιώτισα) και ο κος Κοσμίδης (Θρακιώτης) που εκπροσώπευσε τον Δήμαρχο Βόλου.
Παραβρέθηκαν ακόμα οι επίτιμοι προσκεκλημένοι(και φίλοι) των Συλλόγων των Κρητικών, Κυπρίων,Μακεδόνων και Ηπειρωτών

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ η Νεφ Μαρί Αντελίν και η Παλάσκα Χαραλαμπία καθώς και ο μαθητής Παπαδρόσος Γιώργος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή της πίτας και οι παρευρισκόμενοι επιδόθηκαν στο... κυνήγι του τυχερού νομίσματος. Νικήτρια αναδείχθηκε η κα. Δομζαρίδου Αθανασία, από τη Λυκώφη.
Το έπαθλο αντιστοιχούσε σε ένα ρόδι και ένα βιβλίο με αναφορά στην ΘΡΑΚΗ του χτες και του σήμερα του Χατζόπουλου Ελευθέριου.
Φέτος τελικά δεν το ρίξαμε στο χορό αλλά μόνο στα μασάλια, είχαμε πολλά να πούμε, μια και δεν βρισκόμαστε και πολύ τακτικά .

*ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ *ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ *
και *ΚΑΛΑ ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΑ* που λέμε και στο χωριό μας !!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: